Napsali o nás

Izvan Svake Kontrole 11.6.2008 (BIH)

Parasophisma - A variable invariability varied in…

Posted by sharan on June 11, 2008
10/10 

Odmah da vam kažem: ne, ne zezam se, bend se zove Parasophisma, dolaze iz Češke, a ime albuma je:

A variable invariability varied in dependency on variations caused by the invariability of invariability remains the same after all the variations have been done. (…of fractals of bliss-o-delight)

Mnoge će ovo ime odbiti, vas par koje nije, ostanite sa mnom i pročitajte ovu recenziju.

Zamislite rock´n´roll, jazz i death metal u jednom. Zamislite maksimalne muzičke nebuloze (u pozitivnom smislu). Jeste li? E, nemate vi pojma. Nekad davno sam čuo rečenicu da je u Toolu sva originalnost metala. Takve gluposti pričaju oni koji nisu čuli bend iz Češke koji se zove Parasophisma, jer ovo je nadaleko NAJORIGINALNIJI metal bend koji sam čuo dosad!

Fakat nemam potrebe ni želje da vam pišem o ovom albumu, jer NIJEDAN kritičar svijeta nije toliko dobar da opiše zvuk, a kamoli da opiše OVAKAV zvuk. Zato vam opet govorim: jazz, rock´n´roll i death metal u jednom miksu. Improvizacije i blastbeat - flaute i distorzije. Duple pape i prženje skala na basu. Nemoguće za povezati i opisati dok ne čujete. A kad čujete, znajte da ste čuli SAVRŠENSTVO! Ovo nije Pestilence, ljudi. Ovo je JAZZ sa Death Metalom, ovo je…ponavljam se, idem ukrug, nemoguće je ovo opisati. Čujte na www.myspace.com/parasophisma

NAJORIGINALNIJI BEND KOJI SAM ČUO, a da nisu preseravajući artsy-fartsy degeni! Čista desetka! I odmah da Vam kažem: www.walkrecords.com - skočite, javite se, imamo ovaj album na lageru!

Copyright © 1994-2024 Parasophisma Veškerá práva vyhrazena.